Специализирана полицейска операция е организирана вчера в Разградско. Сили на полицията и "Жандармерия" са били съсредоточени в село Ясеновец. Извършвани за проверки на лица, свързан със случай на увреждане на служебни автомобили, съобщи БТА, позовавайки се на данни от полицията.

Късно вечерта в петък по улица "Дунав" в село Ясеновец служители на "Пътна полиция" изпълнявали задълженията си по контрол на пътното движение, когато видели към тях да идва лек автомобил "Сеат Алхамбра". Шофьорът ускорил, като се опитал да избяга и да се укрие. Катаджиите го последвали с патрулката и подали светлинен сигнал за спиране. Преследваната кола излязли от пътя и се блъснала последователно в контейнер и електрически стълб.

Оказало се е, че шофьорът е 17-годишен младеж от селото без книжка. Докато полицаите се занимавали с него, около тях се събрала тълпа от над 100 души, които псували, блъскали, обиждали и заплашвали служителите на реда. Като подкрепление на място бил изпратен полицейски патрул. Тълпата заобиколила и него, продължавайки да вилнее, като започнала да хвърля и камъни. Счупено е задното стъкло на втората патрулка, деформирано е купето и са откъртени регистрационни табели.

Мъж е задържан след катастрофа и полицейско преследване във Велико Търново
Обновена

Мъж е задържан след катастрофа и полицейско преследване във Велико Търново

Бягайки, той ударил 9 автомобила, леко са пострадали двама граждани и полицай

17-годишният младеж и колата му са открити. По случая е образувано досъдебно производство и са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия. Установени са лицата, съпричастни към извършените престъпления.

Над 150 служители от Областната дирекция на МВР в Разград и на Жандармерията са останали снощи в Ясеновец. Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в рискови райони. Тя продължава до отпадане на необходимостта.

Издирват шофьор, ранил полицай при гонка в Бургас

Издирват шофьор, ранил полицай при гонка в Бургас

Той е изоставил колата си и се е укрил