Александър Томов заяви, че ще заведе граждански искови срещу тези, които през 2008 година са му оказвали натиск за продажбата на ЦСКА.

Това той каза пред съда по време на поредното заседание от делото срещу него  Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.
Припомняме, срещу бившия главен изпълнителен директор на "Кремиковци" е повдигнато обвинение за присвояване в особено големи размери и длъжностно престъпление.

Томов потвърди, че тогава е получавал заплахи, включително и заплахи за смърт, във връзка с продажбата на отбор на „Титан".
Освен това фенклубът също е използван за натиск върху ръководството, обясни още Томов.

Той каза, че разполага и с информация за насилствено отстраняване на другите кандидат купувачи.

Макар и да уточни, че не разполага с конкретни доказателства, Александър Томов посочи едно име - Георги Станишев, брат на бившия министър-председател, за когото знае, че е свързан с фирмата „Титан".

Защо държавата е изпитала интерес към „Кремиковци", когато комбинатът е бил в добро финансово състояние, повтори въпроса си от минали дела Александър Томов.

Иначе заседанието започна с разпит на свидетели.

Първа пред съда застана Вера Благоева, управител на фирмата, закупила хвостохранилището на „Кремиковци" за 6,5 милиона лева.
Тя обясни, че парите са преведени на „Детон Инвест".

Фирмата на Благоева не поддържа никаква дейност на територията на хвостохранилището.

Втора пред съда застана Веселина Янева, служителка в „Кремиковци".
Вътрешна комисия в „Кремиковци" е направила оценката на пазарната стойност на хвостохранилището, стана ясно от показанията й.

Янева не си спомни да е търсена консултация с външни оценители. Преди сделката „Кремиковци" не е ползвал хвостохранилището, посочи още тя.