Валентин Димитров дължи милион и половина лева данъци, заяви прокурорът Божидар Джамбазов, цитиран от БНТ. По думите му те са върху 4-те милиона евро в австрийски банки.

Според прокурор Джамбазов, има реална опасност бившият директор на "Топлофикация" да се укрие, да извърши друго престъпление или да въздейства върху свидетели по делото.

Божидар Джамбазов допълни още, че не приема аргументите на съда, с които съдът прецени, че трябва да се промени мярката за неотклонение на Валентин Димитров.

Междувременно Божидар Джамбазов съобщи, че срещу собственика на фирма Фронтиер Красимир Георгиев, който е един от обвиняемите в процеса Топлофикация, задочно е повдигнато второ обвинение за пране на пари.

Част от делата за далаверите в Топлофикация София ще влязат в съда в рамките на едногодишният срок от задържането на Валентин Димитров, прогнозира още Джамбазов, цитиран от Инфо радио.

До края на деня прокуратурата ще протестира пред Апелативния съд срещу решението на Градския съд от понеделник, според което бившият директор на Топлофикация-София Валентин Димитров излиза от ареста.