Ловешкият окръжен съд даде ход на делото срещу 28-годишния Филип Михайлов, помел група деца край село Лесидрен, съобщава БНР.

Припомняме, тежкият инцидент стана на 11 август. Тогава, след нерегламентирана автомобилна гонка, Михайлов прегази с автомобила си няколко деца. 16-годишната Велислава Цанкова загина на място, връстникът й Марино Цветанов почина по-късно в болница в София. 15-годишната Петя Божкова пък беше настанена за лечение с тежки наранявания.

Отлагане на делото заради процесуални нарушения и връщането му в досъдебно производство, както и отвод на прокурора поиска защитата на Михайлов.

Отлагане на делото поиска и адвокат Румен Константинов, който се явява като частен обвинител от страна на родителите на едно от загиналите деца. Адвокатът смята, че става въпрос за особено тежък случай, като това не било посочено в обвинителния акт.

Исканията обаче не бяха уважени от съда и той даде ход на делото.

Десетки съученици на загиналите Велислава и Марино се събраха пред съдебната зала в Ловеч. Те настояват на Филип Михайлов да бъде наложена справедлива присъда.  

Обвиняемият отказа да коментира дали е виновен, както какво се е случило при инцидента. 

Един от свидетелите Ален Асенов е категоричен, че гонка не е имало и той не е виновен. За Асенов се твърди, че е участвал в автомобилна гонка заедно с обвиняемия Михайлов.

В обвинителния акт е посочено, че Филип Михайлов е нарушил закона за движение по пътищата, карайки със скорост над допустимата. По този начин той е причинил смърт по непредпазливост на повече от две деца. Обвинителният акт бе прочетен от прокурор Валентин Вълков.

Предстои да бъдат разпитани свидетели и вещи лица.