Три са вече жертвите на тежката катастрофа, станала в центъра на Шумен в петък вечерта. В болницата почина и момиче на 16 години, което беше в тежко състояние и беше единственият оцелял пътник, след като тогава на място загинаха 24-годишният шофьор и момиче на 13 години, съобщиха от полицията.

Инцидентът е възникнал около 21:20 часа на 23 декември 2022 година на булевард "Симеон Велики" в града в района на Томбул джамия. Според първоначалните данни, 24-годишен мъж, управлявал лек автомобил с превишена скорост, е загубил контрол над превозното средство и се е блъснал в стълб на уличното осветление.

Вследствие на пътното произшествие на място са загинали младия водач и малолетно момиче на 13 години, пътувало в автомобила. Друго непълнолетно момиче на 16 години е откарано в много тежко състояние в болнично заведение, където по-късно е починало.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Направен е оглед на местопроизшествието, а днес се извършва и допълнителен такъв. Назначени са съдебно-медицински, химически и авто-технически експертизи. Взети са кръвни проби, чиито анализ следва да установи има ли употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

Работата по изясняване на детайлите около тежкия инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Шумен.

Катастрофа в Русе прати за кратко мъж в болница

Катастрофа в Русе прати за кратко мъж в болница

Колата му се блъска в стълб