Тази сутрин в 8 и 05 часа на спирка на градския транспорт на автобус 203 на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" е бил нападнат 3-членен екип от контрольори на Център за градска мобилност. Единият от контрольорите, Георги Богданов е удрян по жесток начин от три момичета на видима възраст 18-20 години.

Момичетата са били проверени от екипа контрольори и трите са без редовни превозни документи. Контрольорите са ги свалили от превозното средство, което е предизвикало поток от ругатни срещу тях от страна на нередовните пътнички.

Служителите на ЦГМ поемат към отсрещната спирка, а нападателките - в посока към Орлов мост, но докато групата пресича булеварда към отсрещната спирка, върху главата на Георги Богданов полита блуза и в същия момент той е повален на уличното платно от силен удар в лицето, след което започват да го ритат и удрят. Едно от момичетата е било с бръсната глава и с определен опит в бойните изкуства, според колежките на Богданов. " Ако аз бях изяла такъв побой сигурно сега щях да съм в тежко състояние в болницата", разказа контрольорката Галина Стоянова.

Георги Богданов е придружен от колегите си до Исул, дал е показания в Пето РПУ, посетил е и съдебна медиците. Има лицева травма под дясното око, причинена от метален предмет, вероятно бокс.

Ръководството и служителите на Център за градска мобилност осъждат агресивното и арогантно поведение на извършителите и настояват те да бъдат установени и да понесат предвидените в закона наказания. Напомняме, че контрольорите, като и всички останали групи служители на Центъра за градска мобилност, трябва да изпълняват служебните си задължения без страх за личната си сигурност.