Три коли бяха запалени през нощта в Плевен. Деянието е извършено на улица "Цар Самуил". Една от колите е напълно опожарена от пламъците, а на другите две са нанесени сериозни щети, съобщи БНР.

Прокуратурата вече е образувала досъдебно производство за палеж срещу неизвестен извършител. Извършва се експертиза, която да установи как е възникнал пожара. По първоначална информация собствениците на колите не са познати на полицията.

Припомняме, през последните няколко месеца случаите на запалени автомобили в страната зачестиха. Миналият понеделник, 3 април, пет коли изгоряха в Ловеч, а ден по-късно други пет бяха запалени в Бургас.

Четири коли са обгорени в Бургас тази нощ

Четири коли са обгорени в Бургас тази нощ

Сред автомобилите има и със софийска регистрация

Случаите на запалени коли зачестиха и в столицата. В началото на миналата седмица една кола изгоря напълно в квартал "Зона Б-19". В петък, 7 април, бяха запалени и няколко микробуса в квартал "Обеля", виновните за което бяха задържани.

Задържаха отговорните за палежа на автомобили в петък

Задържаха отговорните за палежа на автомобили в петък

Те са младежи на 23 и 26-годишна възраст

Предстои да се изяснят причините за палежа и дали двамата задържани са съпричастни и за други палежи в столицата и страната. Разследванията по случаите продължават.