Между 68-75% е чистотата на открития в "Студенски град" кокаин, съобщи директорът на СДВР главен комисар Георги Хаджиев пред журналисти. Цената на иззетото снощи количество е около 10 млн. евро, а при улично разпространение би достигнала около 81 млн. лева. Припомняме, че вчера при акцията от автомобила бяха открити 40 кг. кокаин. 

Направени са общо два следствени експеримента, две претърсвания и изземвания. След първоначално откритото количество в автомобил е било отворено и жилището, но и още един автомобил, собственост на обвиняемия. Претърсването е извършено в присъствието на домоуправителя, поемни лица и технически специалисти.

За 10 млн. лева бил кокаинът, открит в "Студентски град"

За 10 млн. лева бил кокаинът, открит в "Студентски град"

1/3 от дрогата е със 70% чистота

При претърсванията и изземвания в автомобила не било открито нищо, но при претърсването в апартамента тип ателие са били открити наркотични вещества. Пакетите не са били в специални тайници.

Те са общо 327 пакета, разположени на различни места - 248 в спалнята в трикрилен гардероб и 79 пакета в скрин в кухнята. Става въпрос за между 320 и 327 килограма наркотици. Групирани са в общо 8 групи, като пакетите са с различно качество дрога. Според това са били и маркирани.

В ателието са били намерени професионална машина за пакетиране и везна. Към настоящия момент е взет дактилоскопен и биологичен материал за назначаване на съответните експертизи.

Това количество кокаин не е предназначен за нашия пазар, а за Азия, Западна Европа и много малка част от него остава за разпространение в страната. Задържан е притежателят на наркотика с мярка до 72 часа.

Още 320 кг кокаин откриха в "Студентски град"
Обновена

Още 320 кг кокаин откриха в "Студентски град"

Предполага се, че става въпрос за депо за наркотици

Оперативно-издирвателните мероприятия също продължават.