Движението по път I-1 /E-79/ Монтана - Видин в участъка при село Смоляновци се осъществява в една лента. Затруднението е заради премахване на авариралия снощи автобус от пътното платно. От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в този участък.

Органите на реда продължават работа по установяването на причините, довели до тежкото пътно произшествие край монтанското село Смолянци.

Припомняме, снощи, 3 май, автобус на монтанска фирма се преобърна в дере от височина около 2 метра, след като бил засечен от тежкотоварен автомобил. Инцидентът стана на път Е-79 в района на село Смоляновци около 19:30 ч.

Загинал и 12 ранени при автобусна катастрофа между Монтана и Видин

Загинал и 12 ранени при автобусна катастрофа между Монтана и Видин

Автобусът е пътувал от София за Видин и е паднал в дере от височина около 2 метра

Вследствие на инцидента почина млада жена, а 12 други бяха ранени. Някои от тях са в тежко състояние. Сред ранените имаше и бременна жена.

Линейките са транспортирали пострадалите на няколко курса през нощта. В Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Монтана са настанени 12 души, съобщи БНР. Други 8 от пострадалите са настанени в болницата в Монтана. Трима души продължават да са в тежко състояние.

Пострадалата бременна жена е в осмия месец. Опроверга се информацията, че в инцидента е пострадало дете.

Установено е, че жертвата на инцидента е 21-годишно момиче, което е паднало през прозореца на автобуса в момента на произшествието, след което било затиснато от рейса.

Причините за катастрофата все още се изясняват. Според една от версиите катастрофата е станала следствие на шофиране с несъобразена скорост.