Трима сирийски мигранти избягаха при гонка с полицията в Монтана. Случаят е от 8 февруари, когато около 22 ч. служители на ГПУ Чипровци подали сигнал в ОДМВР - Монтана за лек автомобил, превозващ бежанци.

Органите на реда установяват автомобила и подават сигнал на шофьора да спре. Той обаче не се подчинява и продължава движението си към гр. Видин. Полицейски служители последват автомобила, който навлиза в Монтана и спира на ул. "Свети Климент Охридски".

Водачът на автомобила слиза и побягва, но е задържан. От колата слиза и пътник, който побягва в противоположна посока, но е настигнат и също е задържан. Водачът на автомобила е 27 г. и е жител на Белоградчик. Пътникът, гражданин на Сирия, притежава документ за временно пребиваващ в България и е разпитан като свидетел.

По негови данни в автомобила е имало още три лица от сирийски произход, които са избягали преди задържането им. Извършен е оглед на автомобила и същият е иззет. Водачът е задържан за срок от 24 часа.

Работа продължава в РУ - Монтана. С оглед на местопроизшествие е образувано досъдебно производство по описа на РУ Монтана, за престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 от НК.