Трима загинали при две катастрофи, съобщиха от МВР. Ограничено е движението по главен път Пловдив - Карлово заради катастрофа. Сигналът за инцидента е подаден след 13 часа днес. По първоначални данни в участъка между селата Труд и Граф Игнатиево са катастрофирали 4 коли.

По първоначални данни двама са загинали на място. На място са екипи на полицията, пожарната и Спешна медицинска помощ.

Пътят временно е затворен и моторните превозни средства се пренасочват по обходен маршрут през селата Царимир и Строево.

Час и половина по-рано е съобщение и за тежка катастрофа, станала на пътя Велико Търново-Габрово в района на село Донино.  На място незабавно са изпратени полицейски екип и екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Габрово. По първоначални данни, инцидентът е възникнал, след като 20-годишният водач от Дряново на „Фолксваген Венто“ е предприел маневра „изпреварване“ на завиващия наляво автомобил „Митсубиши“ и го е ударил.

Шофьорът на „Митсубиши“ – 33-годишен мъж от Габрово, е откаран в МБАЛ-Габрово, където по-късно е починал. Водачът на л.а. „Фолксваген“ е тестван за алкохол, но дрегерът е отчел нулев резултат. На местопроизшествието се извършва оглед.

До приключването му, движението в участъка се осъществява в едната лента, като се регулира от екип на пътна полиция.