Група цигани нападнаха полицаи в района на кв. "Подуяне, съобщава БНР. Униформените отишли на сигнал, че група мъже крадат желязо от бивша сграда на БДЖ. Един полицай е ранен в ръката.

Разследването започнало вчера, 31 юли, след като бил подаден сигнал за престъпление на ул. "Майчина слава". Днес, 1 август, към 09.00 часа било съобщено за аналогична кражба на съседно помещение.

Когато полицейският патрул пристигнал, заварил две каруци натоварени с кабели и метални отпадъци. Тогава служителите на реда били нападнати от крадците, които били въоръжени с брадви и започнали да замерят униформените с метални отпадъци. Наложило се полицаите да стрелят със стоп патрони във въздуха.

Шестима цигани са арестувани за кражбата. Никой не е пострадал при стрелбата, но един от крадците, пробвайки да избяга, е паднал от висок етаж на сградата и е настанен в болница.

Арестуваните са жени и мъже всички на възраст между 20 и 30-годишни. Всички са криминално проявени. Единият от тях е с 95 криминалистични регистрации и е осъждан.