Учителка в детска градина в Асеновград е била пребита от родител.

Инцидентът е станал в сряда, след 15.30 часа, когато в спалнята на детска градина "Никола Вапцаров" в Асеновград влязла майка на циганче, за да прибере детето си, съобщава plovdiv24.bg.

Майката видяла, че на съседното легло плаче детето на нейна съседка, също от ромски произход, и решила да прибере и него. Това е разказала пред общинските експерти по образование директорката на Детската градина Златка Тоскова.

Какво точно са си казали при срещата двете майки не е известно, но майката на плачещото дете се върнала веднага в градината и с дъска, скрита в дрехата си, започва да удря учителката, която е закарана с комоцио в болница.

Днес учителката е изписана, предстои да и се иска обяснение за случая, каза Величка Стойчева.

Това е първият такъв инцидент в Детската градина, която се намира в ромския квартал "Лозница" в Асеновград, каза Стойчева. За училището, в съседство до градината, имахме подобни случаи и затова назначихме специално охрана, добави тя.

Най-вероятно това трябва да се направи и за детската градина, каза още Стойчева. Досега не сме имали потребност от такава мярка, защото ромчета рядко посещават градини, заради таксите.

Предвиждаме в бъдеще да поставим и охранителни камери в училището и в детската градина, каза още Величка Стойчева.