Бившият кмет на Каварна - Цонко Цонев - сигнализира за нередности в морския град. Багери изникнали по плажната ивицата, информира bTV. По думите на Цонев това е поръчка на общината за "облагородяване" на терена. Тя обаче е в конфликт със закона.

Според Цонев строежът е незаконен.Срокът за общинско решение за удължаване на строителството е бил 1 март. Общината взима обаче това решение на 16 май. Областният управител е отменил въпросното решение и го е върнал, но строителството продължило. Цонев изтъкна, че с пари на държавата ще се прави дъждовна канализация на "хотела на един господин, казва се Цуцко".

"И това всичко е маскирано като облагородяване на морската зона", ядоса се Цонев.

Кметът на Каварна към момента - Нина Ставрева - отрича обвиненията. Тя заяви, че обектът е част от инвестиционната програма на общината, която е гласувана с приемането на бюджета на 2 февруари. Предвидено било дейностите да приключат до средата на май. Забавянето се дължи на форсмажорни обстоятелства, акцентира Ставрева. Строежът на дъждовна канализация не се прави в полза на частен хотел, отсече кметът Ставрева.

От своя страна председателят на Общинския съвет Красимир Кръстев се съгласи, че строежът е незаконен. Той нарушава закона съгласно решението на областния управител. Кръстев вижда в бавната работа на администрацията причината за случващото се.

Министерство на туризма ще извърши проверка на случая. Резултатите се очакват до ден.