Колкото по-бързо се приключи с тази случка, толкова по-добре за институциите и обществото. Тази позиция изрази в кулоарите на НС Цветан Цветанов по повод скандала „Яневагейт”.

Той каза, че не бил човекът, който да коментира дали записите са истински или не са. Това е неприятно, което го наблюдаваме в последните дни, подчерта ексвътрешният министър.

Нека се съобразим с независимостта на съдебната власт, призова Цветанов. Казусът щял да бъде проверен от Инспектората към ВСС, както и от висшите магистрати.

Не очаквайте парламентът да е арбитър, посочи още Цветан Цветанов. Нямало смисъл да се създава анкетна комисия за случая. Това е абсолютно ненужно, по мнението му.

Самият той не смята, че трябва да участва в провокиране на някакво напрежение между парламентарните  групи и затова бе и предпазлив в коментара си по темата. Сега НС и кабинетът имали важни приоритети.

Депутатите трябвало да се обединяват по текстове, които са важни за всяка една реформа, включително и за Конституционната.

Няма напрежение между парламентарните групи заради "Яневагейт", стана ясно от коментара на Цветанов.

Той отказа да коментира работата на Христо Иванов. Обществото и министър-председателят трябва да дадат оценка на министрите, по мнението му.