Турски граничари са ударили български гражданин на ГКПП Лесово. Прокуратурата разследва случая, при който служители на пункт Хамзабейли са използвали физическа сила спрямо български гражданин, съобщиха от прокуратурата.

На 29 октомври 2017 г. около 07,45 часа банкова служителка от втора бариера на граничния пунк е телефонирала в дежурната част на ГКПП - Лесово. Тя е съобщила за саморазправа с български гражданин, на българска територия. Това е станало на място, където се дезинфектират влизащи в страната леки автомобили.

Изпратени са двама наши граничари да проверят на място случая. Те видели, че турски граничари от пункт Хамзабейли са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин. Той е с оток и синини в областта на лявото око. Сънородникът ни вече е преминал границата с лек автомобил.

За инцидента е уведомена и районна прокуратура - Елхово на 01 ноември 2017 г. Образувано е досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на българския гражданин от длъжностни лица, при изпълнение на службата им. Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начина на влизането им на територията Република България.

За случая е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров, който е разпоредил разследването да стане лично от прокурор, в максимално кратки срокове.