Убиецът на учителката от Габрово е направил пълни самопризнания, съобщиха от областната дирекция на МВР.

22-годишният студент е насочвал вниманието си към жени на зряла възраст, тъй като имал проблем при общуването със свои връстнички. Натрупаната от това агресия е в основата на извършеното от Светослав Дончев жестоко убийство.

Младият мъж притеснявал с неприлични предложения и заплашвал 15 от бившите си учителки, сред които и убитата Снежана Стефанова. Никоя от тях не се е оплаквала в полицията, коментирали са случващото се само помежду си.

В хода на разследването е станало ясно, че Светослав на два пъти дори опитвал да блудства със свои бивши учителки, но потърпевшите са си мълчали.

Снимките, открити в компютъра на задържания за убийството, са с изключително грозни сцени на насилие, разказа директорът на областната полиция, комисар Денислав Донков. По думите му, няма данни 22-годишния студент по финанси да е имал психически отклонения, но ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза:

Абсолютно следствени логични, последователни показания и обяснения е дал, което затвърждава и нашето убеждение, че е разбирал значението на това, което върши. Интилигентно момче, заяви Донков.