26-годишният Здравко Кирилов е извършител на убийството в Пернишкото село Рударци. Това съобщи окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, цитиран от БТВ.

Той живеел в гараж, предоставен му от жител на село Рударци, на когото помагал в продажбата на строителни материали.

Задържаният Кирилов е направил пълни самопризнания и при задържането му вчера не е оказал съпротива. Извършителят на злодеянието е с последна адресна регистрация в Приморско.

Той е криминално проявен. Регистриран е за грабеж, отвличане и кражби. Кирилов е израснал по домове. От 12 години не поддържа контакт с баща си и от пет години с майка.

Припомняме, инцидентът в Рударци станал в четвъртък вечерта. Здравко намушкал с нож тип "пеперуда" 28-годишния Веселин Благоев от село Рударци. Двамата се познавали от два месеца.

Вечерта на убийството били в едно и също заведение. Между тях възникнал спор след отправена реплика на Веселин за ниския социален статус на Здравко.

Убийството било извършено до тоалетната на стадиона. В последствие трупът е бил завлечен и оставен под моста на р. Рударска. Иззети са веществени доказателства, подчерта Найденов.

В понеделник Пернишкият окръжен съд ще гледа искането на прокурора за постоянна мярка за неотклонение на обвиняемия "задържане под стража". Той е обвинен по 116, ал.1, т.6.
Това е осмото убийство станало през тази година в Пернишко, всички са разкрити.