Убиецът на собствения си брат от село Житница остава за постоянно в ареста. Това е решението на Варненския окържен съд по сикане на прокуратурата.

Георги В. е обвинен за умишлено причиняване на смъртта на брат си на 17 януари 2017 година. Според обвинителния кат убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.
Касае се за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според съда има доказателства за авторството на деянието, за което е обвинен Г. В. Самият обвиняем е дал показания за възникнал инцидент между него и брат му. Според съда е налице опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление.

Тъй като разследването е в твърде ранен етап, предстои да бъдат установени и разпитани още свидетели. Ако мъжът е на свобода той би могъл да им повлияе и така да попречи за разкриването на обективната истина по делото.

Съдът приема, че Г.В. може да се укрие заради изключително високата степен на обществена опасност на извършеното деяние.

В съдебната зала защитата не оспори наличието на обосновано предположение, че Г.В. е извършил престъплението, за което му е предявено обвинение, но не се съгласи с квалификацията, че е предумишлено. Обвиняемият заяви пред съда, че иска да бъде освободен.

Мярката за неотклонение не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния съд на 31.01.2017 г., от 10 часа.