Убиецът на 42-годишната Елена Василева остава в ареста. Това реши Софийският градски съд (СГС).

Съпругът на Елена, който е с 22 години по-възрастен от нея, застреля жената с незаконен пистолет. Изстрелите проехтели в ж.к. "Лагера" в столицата пред квартално заведение пред погледите на десетки очевидци, само на метри от детската площадка.

Елена седяла пред заведението със своя приятелка. В един момент на мястото с кола дошъл и мъжът ѝ Венцислав. Последвал скандал, след него и изстрели. Според свидетелски показания преди да я убие Венцислав псувал съпругата си.

Свидетелка разказва, че един от куршумите попаднал в главата на жертвата, другите в гърдите.

Мъж застреля жена си в столичния квартал "Лагера"

Мъж застреля жена си в столичния квартал "Лагера"

Убиецът се предал сам

Елена искала да се разведе с мъжа си. В продължение на месеци в семейството ѝ имало скандали и побоища. Елена пускала жалби в полицията срещу Венцислав. Мъжът ѝ имал и издадена ограничителна заповед да не я доближава на по-малко от 100 метра.

Подсъдимият има две деца от Елена - на 5 и 11 години. Мъжът от години имал бизнес с внос на хранителни добавки. Елена пък отскоро започнала работа като оценител в международна компания. Изкарвала добри пари и била много щастлива. Колеги на убитата разказали пред полицията, че тормозът на Венцислав се пренасял и в офиса. Той често ходил да я търси на работното ѝ място.

След като изпразнил пълнителя в жена си, Венцислав отишъл в близкото 6-то РУП и сам се предал.

Пред съда днес той заяви, че не е имал намерение да убива съпругата си. Деянието било следствие от много обстоятелства. Венцислав случайно видял жена си и отишъл, за да поговорят за децата си. Тя обаче му казала, че той вече няма деца. Тогава съпругът на Елена извадил оръжието и я прострелял.

Мъжът обяснил и че Елена имала проблем с алкохола.

Според защитата Венцислав има раково заболяване и е необходимо той да се лекува. Според съда обаче убиецът е с лабилна психика и представлява опасност за обществото. Имало и вероятност той да извърши и друго престъпление. 

При нужда на Венцислав ще му бъде осигурено лечение в следствения арест.