40-годишен турски гражданин е бил убит от свой 38-годишен сънародник в крайпътно заведение, съобщават от пресцентъра на МВР.  

Сигналът за инцидента е подаден около 00.43 часа тази нощ в дежурната на ОД МВР-Русе.

Убийството е станало в снек-бар "Обретенски липи", който се намира на около 36 км от Русе, по главния път за София.

Според първоначалните данни в Спешна помощ сигналът е бил за намушкан с нож мъж. Веднага към мястото са изпратени полицейски наряди на РУ-Бяла и РУ-Две могили.

Когато пристигат на мястото на инцидента медиците и полицейският екип открили труп на мъж, паднал по гръб на земята, със следи от наранявания в областта на гърдите.

Към местопроизшествието е изпратена дежурна оперативна група на ОД МВР-Русе - дознател, есксперт-криминалисти, служители на сектор "КП", на РУ-Бяла при ОД на МВР-Русе, както и съдебен лекар.

Изяснено е, че починалият е 40-годишен турски гражданин. Той бил влязъл в страната като пътник в автобус, пътуващ за Румъния, който се отбил за почивка във въпросното заведение миналата нощ.

След разследване е установено, че причина за смъртта на жертвата най-вероятно е удар с нож в областта на гърдите.

Заподозрян като извършител е 38-годишен турски гражданин. По първоначални данни между двамата турски граждани е възникнал спор.

За 38-годишният турчин служителите на реда са изяснили, че пребивава в страната и има наложена забрана за напускането й на основание постановление на районната прокуратура в Свиленград.

Той бил отседнал заедно със съпругата си в крайпътното заведение.

За случая е бил уведомен дежурен прокурор. Заведено е дознание.

Днес русенските служители продължават разследването по дознанието - разпити на установените свидетели пред съдия, повдигане на обвинение и вземане мярка за неотклонение, както и назначаване на съответните експертизи.