Скандал между тийнейджъри е ескалирал, при което момче на 15 години е било простреляно.

Сигнал по случая е получен в 15.40 минути и е за простреляно момче пред сградата на столичното 26-то училище "Йордан Йовков" в кв. „Княжево”. Изпратени са екипи на полицията и Спешна помощ.

Пострадалият е откаран в болница "Пирогов", към момента няма пряко опасност за живота му. Прострелян е в областта на таза, като куршумът е нанесъл сериозни наранявания. Предстои оперативна намеса.

Простреляното в столично училище момче е без опасност за живота

Простреляното в столично училище момче е без опасност за живота

Приключи операцията на 14-годишния в "Пирогов"

Полицията е задържала малко по-късно стрелеца – той е на 16 години. Открит е в дома си. Според информация на БНР 16-годишният е бивш ученик в училището. Не е криминално проявен. по непотвърдена официално информация той е използвал пистолета на своя вуйчо (на 43-години), който е законно притежаван, но не е съхраняван добре.

По първоначални данни причина за агресията бил скандал между двамата. Напрежението между младежите отдавна тлеело и то заради момиче.

Криминалисти продължават работата по случая.

Заместник-министър Диян Стаматов е на мястото на произшествието, за да разговоря с ръководството на училището и да предприеме необходимите действия за организиране на психологическа помощ на учениците, станали свидетели на инцидента.