Ученици от спортното училище в Ямбол са простреляли таксиметровия шофьор снощи информира Бургаската апелативна прокуратура на брифинг в Ямбол, съобщиха "24 часа".

Двете момчета са на 14 и 18 години. 18-годишният Симеон Димитров от Елхово и 14-годишният Костадин Стоянов са задържани от полицията малко след престъплението.

Пострадалият 31-годишен таксиметров шофьор е в тежко състояние, в болница.

Припомняме, по-рано през деня болницата в Ямбол апелираше за кръводарявания за него. Той е загубил голямо количество кръв. Запасите от неговата кръвна банка в болницата се изчерпват.

Той е бил прострелян, а една от сачмите е засегнала белия му дроб.

Ямболската болница се нуждае от кръв "нулева положителна"

Ямболската болница се нуждае от кръв "нулева положителна"

30-годишен таксиметров шофьор е прострелян от клиент

Момчетата си поръчват такси от таксиметрова компания. Когато колата отива на адрес, момчетата молят да бъде отворен багажника и тогава стрелят по 30-годишния шофьор със саморъчно направен а въздушна пушка и пистолет.

Единият от учениците Симеон Димитров е шампион по бокс. Снощи около 20:30 часа двамата боксьори решили да ограбят таксиметров шофьор и повикали кола. Адресът, който дали бил в района на гробищата в ямболското село Дражево. Когато таксито пристига, момчетата се нахвърлили върху него. Те го заплашили с нож, въздушна пушка, пригодена в бойно оръжие.

Боксьорите искали оборота от 31-годишния шофьор. Той обаче опитал да се противопостави. Тогава учениците започнали да стрелят по него. Установено е, че една от сачмите е попаднала през гърба му в белия дроб.

Последвал и бой между момчетата и шофьорът. Тогава Симеон Димитров се самонаранил, намушквайки се в крака.

Тежко раненият мъж се отскубнал, запалил колата и избягал. В движение той се обадил на тел.112. Мъжът загубил съзнание малко по-късно и бил намерен в безпомощно състояние на пътя между Дражево и Ямбол.

Боксьорите опитали да се укрият, но след няколко часа били заловени от полицията в близост до селото.

Те са обвинени в грабеж, придружен с опит за убийство, за което законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. Към момента са задържани за 72 часа.

"Нападението се отличава с изключителна дързост, което навежда на мисълта, че е възможно извършителите да са употребили наркотични вещества. Взети са проби", обясни зам.апелативният прокурор на Бругас Йовита Григорова. Веднага след получения сигнал са предприети спешни заградителни мероприятия и извършителите са задържани същата нощ, добави директорът на ОД МВР Ямбол Генчо Иванов добави.

На брифинга днес стана ясно, че 18-годишният Симеон Димитров е една от спортните надежди на България. Той завоювал медал от Дръжавния личен шампионат по бокс за младежи тази пролет.