Детската учителка от Бургас Веселина Гинева остава в ареста. Това реши Бургаският апелативен съд след обжалването на мярката й за неотклонение.

Веселина Гинева стана известна с убийството на бившия си съпруг, което бе извършено по особено жесток начин в бургаския квартал "Лазур".

Тя е обвинена че от май месец 2013 година до 1 август 2014 година е държала бившия си съпруг Д.М. заключен в една от стаите в жилището си. Според обвинението смъртта на мъжа е настъпила на 1 август, като той е бил убит от детската учителка по особено жесток начин.

Самият мъж бил в безпомощно състояние – с открита голяма рана на гърба, болки в долните крайници, обездвижен, както и измършавял.

Всичкото това, според обвинението Гинева е направила с цел да тегли парите от пенсията на бившия си съпруг, като е измамила касиерката в банката, че притежава нужното й пълномощно.
Парите, които Веселина Гинева е изтеглила, са в общ размер на 21 830.00 лева и според квалификацията на престъплението е „причинена вреда в големи размери”.

Според прокурора има достатъчно събрани доказателства, че обвиняемата е извършила престъпленията, в които е обвинена.

Представителят на държавното обвинение се опасяваше и че Веселина Гинева може да се укрие или да извърши ново престъпление, като мотивира думите си с тежестта на обвиненията, както и с поведението на Гинева, характеризиращо я като личност с висока степен на обществена опасност.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.