Засилени мерки за охрана предприема столичната полиция за футболната среща между отборите на ПФК "ЦСКА - София" и ПФК "Левски", съобщиха от СДВР.

От МВР припомнят, че е забранено носене: огнестрелно оръжие; пиротехнически изделия; ножове; палки; боксове; бутилки, в това число парфюми; чадъри.

Малолетните зрители ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща, която е на 28 май, неделя, от 18.30 часа на Национален стадион "Васил Левски", полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

От сборните пунктове на феновете на двата отбора са зададени препоръчителни маршрути, по които ще бъдат съпроводени от полицейски екипи до стадиона. Целта е двете агитки да не се засичат по време на движението.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще проверяват щателно всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, и чадъри.

Предприети са мерки за недопускане на хора, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни събития.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Те ще имат съдействието на полицията, която ще се намесва при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, зрителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, което е планирано за 16.30 часа.

В процеса на организация на спортното събитие, от съображения за сигурност и за обезпечаване на обществения ред е взето решение при равен резултат да бъде забавено изтеглянето на агитката на гостуващия отбор, в случая ПФК "Левски"; при победа на един от отборите, на стадиона ще бъдат забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.