Окръжният съд в Хасково осъди условно жена, убила умишлено новороденото си бебе. Жената е осъдена на 2 години затвор с 5-годишен изпитателен срок, съобщи "24 часа"

Делото се гледа на втора инстанция. На първата Районният съд в Димитровград нарежда жената да лежи 2 години в затвор, но адвокатът на подсъдимата обжалва.

2 години затвор за майката, убила новородената си дъщеря

2 години затвор за майката, убила новородената си дъщеря

34-годишната жена има 2 по-големи деца

Припомняме, убийството е стана на 1 срещу 2 януари 2016 година. Тогава жената родила момиченце в дома си в село Сталево, община Димитровград. След раждането жената скъсала пъпната връв на бебето и го оставила в парцал върху камъни навън. На сутринта детето вече било замръзнало.

Жената се опитала да прикрие престъплението. Тя прикрила трупа с боклуци, а след няколко дни го изхвърлила в чувал с въглища.

Преди да роди обвиняемата прикривала бременността си - тя казвала, че е напълняла. В селото обаче имало слухове, че жената е била бременна и че е убила детето си след раждането.

Почти месец след смъртта на детето кметът на селото съобщил за слуховете в полицията. В хода на проверката родилката признала всичко пред органите на реда.

Родилка убила новороденото си момиченце

Родилка убила новороденото си момиченце

Жената има две деца