Фермер, пребил до смърт пастир, получи условна присъда за причиняване на тежка телесна повреда. Животновъдът е от Провадия. Жертвата е мъж, който бил нает да пасе кравите му, уточни Дарик.

Преди две години подсъдимият Емурла Ибрямов наел Билял Бейтулов. Според животновъда, пазачът постоянно се напивал и губел животните.

На 10 август 2014 г. в село Белоградец Ибрямов преброил животните от стадото и започнал да се кара на пастира, че не ги пази добре. Първо му нанесъл два-три шамара, а след като мъжът паднал по гръб на земята. Тотава Емурла Ибрямов започнал да го рита и удря със сопата, която пастирът използвал.

След побоя пострадалият опитал да продължи работата си, но още докато връзвал първата крава му прилошало и паднал по гръб. До пристигането на екип на „Бърза помощ“ пострадалият се съвзел и отказал медицинска помощ.

Няколко дни по-късно бил опериран по спешност, като в болничното заведение било установено, че има чернодробна цироза. В края на месец август 2014 г. отново постъпил по спешност в същото болнично заведение, тъй като състоянието му се влошило. Въпреки провежданите лечения, настъпили усложнения, състоянието му продължило да се влошава и той починал.

При условията на съкратено съдебно 39-годишният Емурла се призна за виновен пред Варненския окръжен съд и получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, отложено с 4-годишен изпитателен срок.