Свързахме се с лекаря, издал медицинското на Калина Илиева -  д-р Атанас Мънгъров, който в момента е във Виена. Пред news.bg, с очевидно нежелание да отговори, той потвърди, че е издал медицинския документ. Запитан каква диагноза е вписал в него, лекарят заяви, че това е холецистит - (възпаление на жлъчния мехур - бел.ред.).

На въпрос защо в документа не е било записано, че Илиева е бременна, лекарят, който е педиатър, обясни, че тя така е пожелала. Той изтъкна, че бившата шефка на ДФ „Земеделие" е страдала  от въпросното заболяване, но не е било необходимо да се посочи, че е бременна.

Запитан дали се притеснява от случилото се покрай вече бившата шефка на Държавен фонд земеделие, той беше категоричен - това са си нейни работи. На въпрос защо е преглеждал шефката на фонда, след като е педиатър, той поясни, че има и втора специалност - инфекциозни болести.

Попитан кога е издал документа на Илиева, Мънгъров отговори, че не си спомня. В предоставения от МЗХ документ пише обаче, че той е издаден на 27.09.2010. Припомняме, че Илиева роди в началото на октомври, тоест бременността й е била повече от очевидна в момента на прегледа. Така, Мънгъров е извършил нарушение, защото не е вписал бременността на Илиева, за което е задължен.

Лекарят отказа да коментира повече скандала с бившата шефка на фонд Земеделие с упрека „че се чувства разпитван". 

Междувременно проверка на news.bg в популярния сайт bgmama показа, че Мънгъров е сочен за професионалист и компетентен лекар. Поне така го определят майките от форума, чиито деца са били консултирани от него.