Софийският административен съд промени размера на паричната гаранция на училищния директор Д. Б. от Ихтиман на съдебно заседание, в което прокуратурата протестира мерките за неотклонение наложени от първа инстанция.

На директора е определена гаранция от 5000 лева, увеличена с 2000 лева на втория обвиняем паричната гаранция е 3000 лева. Д.Б. и С.А. са привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление

Припомняме, че на 30 декември миналата година бе повдигнато обвинение срещу директора на гимназия "Васил Левски" в Ихтиман- Димитър Бонев, тъй като в качеството си на длъжностно лице е приел подкуп от 5000 лв. Той е имал съучастни.

По-късно Бонев бе арестуван. Той е бил освободен срещу парична гаранция от 3 000 лева, а спрямо другия обвиняем съдът не е определил мярка за неотклонение.

Прокуратурата протестира паричната гаранция на директора от Ихтиман

Прокуратурата протестира паричната гаранция на директора от Ихтиман

Настоява за постоянен арест на Димитър Бонев

Според прокуратурата парите са му били дадени, за да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през месец февруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем - А.