Директорът на ОДМВР-Ловеч е наложил дисциплинарно наказание "уволнение" и прекратяване на служебното правоотношение на служител на "Пътен контрол" при РУ-Троян.

Най-тежкото наказание е за деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които се уронва престижът на службата, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

На 23 юли към 8 часа  по време на съвместно дежурство и проверки за контрол на движението между "Пътна полиция" и РДАИ, екип спрял на изхода от Троян по пътя към Ловеч, миниван "КИА", движил се с превишена скорост.

Колата била шофирана от 40-годишен мъж от Троян, който представил документите си за проверка, но при излизането от автомобила изпуснал мъжката си чантичка и от нея се разпилели документи и телефони.

За нарушението по Закона за движение по пътищата на водача е наложена глоба по фиш и той продължил по пътя за областния град.
Вече пристигнал в Ловеч, троянецът решил да се обади на близки, когато установил, че един от телефоните му липсва. Следобед към 16.30 часа шофьорът се върнал в Троян и се отправил към РУМВР.

Срещнал се с инспектор по пътен контрол и го питал предаван ли е изгубен в района на проверката телефон. Инспекторът попитал автоконтрольора, който отрекъл да е намирал изпадналата вещ.

По-късно е изяснено, че междувременно, към 10.30 часа, на мястото на проверката - край бензиностанция при изхода на Ловеч, телефонът е открит от служителя на автомобилната администрация, който го предал на пътния автоконтрольор.

Потърпевшият решил да подаде сигнал за липсващия телефон и написал жалба в ОДМВР-Ловеч. При предприетата проверка е изяснено, че служителят е присвоил чуждата вещ ("Нокиа"-5310) и смятал да ползва телефона като свой.