От три месеца директорът на болницата в Благоевград д-р Петър Гайдарски, племенник на здравния министър проф. д-р Радослав Гайдарски, не е изплащал пари по клинични пътеки на 70 лекари и 230 медицински сестри.

Това съобщава zdrave.net като се позовава на материал от днешния брой на вестник „Струма".

Здравните работници в болницата заявиха, че по времето на управлението на д-р Ризов получавали допълнително материално стимулиране в размер на 600-700 лв., сега то спаднало до нула.

Вече трети месец са лишени от заработени пари по клинични пътеки, въпреки взетото решение от медицинския съвет ДМС да се разпределя в болничните отделения според реализирания приход.

Финансовите отчети за 2007 година сочат, че водещите отделения са с отрицателен финансов резултат: хирургично отделение - минус 43 000 лв.; акушеро-гинекологично отделение - минус 75 000 лв.; детско отделение - минус 62 000 лв.

Управлението на д-р Петър Гайдарски започна с кадрови промени и последва масово напускане на лекари специалисти от болницата.

От 100 работещи лекари 30 са напуснали най-голямото лечебно заведение в Пиринския регион за изминалите 2 години от мандата на Петър Гайдарски както директор на здравното заведение.