Разгневени хора се събраха пред общината в Габрово, за да изразят недоволството си срещу побоя над продавач в денонощен магазин, предаде бТВ.

Протестиращите се обявиха срещу агресията във всичките й форми.

Първоначално те се отправиха с мирно шествие към следствения арест, където са задържани тримата извършители на побоя. Напрежението ескалира и те се опитаха да опитаха да нахлуят в сградата, но полицията успя да ги удържи отвън.

Чуват се искания за оставки.

Пострадалият продавач - 31-годишният Венцислав, се е опитал да потуши агресията на трима мъже срещу клиент на магазина. Кадрите от охранителните камери показват, че конфликтът е продължил 7-8 минути. Касиерката е натиснала паник бутона. По думите й, присъстващите наоколо са наблюдавали агресията без да се намесят.

За инцидента се разбра от социалните мрежи, първоначално полицията не му даде гласност. Освобождаването на тримата извършители предизвика напрежение сред гражданите.

Кметът на Габрово Таня Христова са разпореди с полицията за незабавни проверки по закона за гражданската регистрация на адресите, на които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент.

Тя съобщи, че е разговаряла с министъра на вътрешните работи Младен Маринов и е готова да поиска подкрепа от министерството, ако местната полиция не се справи със случая.

Така нападателите отново се озоваха в ареста. Повдигнати са им обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице по хулигански подбуди.