Полицията в Испания е арестувала 41 българи, съобщава Нова телевизия, цитирайки испански медии.

Българите били членове на престъпна група, която хващала или купувала непълнолетни момичета и ги използвала за кражби и за проституция.

Сънародниците ни са обвинени в трафик на хора. При ареста им полицаите са освободили 14 от жертвите. 12 от тях били непълнолетни българки. Останалите четири момичета са от други европейски страни.

Разследването започнало през април 2017 г. Престъпната група наемала апартаменти, принадлежащи на банки в Мадрид и оттам упражнявала своята престъпна дейност. Момичетата били принуждавани да крадат в магазините, а мъжете изнасяли плячкосаната стока от Испания към други страни.

Апартаментите били претъпкани от жертви, които били довеждани насила от България. Момичетата, само едно от които е на 13 години, били задължавани да се омъжват за членове на мафията или да проституират като част от сумата, която трябвало да плащат на родителите си. В някои от случаите непълнолетните били буквално продадени от бащите си, на които се плащало на два транша - първият в България и вторият - когато девойките вече заработят в Испания.