Полицията в Русе предотврати телефонна измама за 33 000 лева, предаде Нова телевизия.

Малко след 13.00 часа вчера е получен сигнал от бивш служител на полицията, че в клон на банка в крайдунавския град е станал свидетел на опитите на възрастен мъж да изтегли сумата от 33 000 лева. Към офиса на финансовата институция веднага са били насочени полицейски екипи.

79-годишният мъж е бил инструктиран от измамниците да казва, че парите му трябват за купуване на имот. Първоначално човекът не повярвал на униформените, които му обяснили, че става жертва на измама, не повярвал дори и на негов роднина, който дошъл да го разубеждава.

В крайна сметка тегленето и предаването на голямата сума е било предотвратено. Възрастният човек е бил откаран в полицейското управление, където служителите на реда са му разяснили ситуацията.

При разговора с него е станало ясно, че е попаднал в популярната напоследък престъпна схема на телефонни измамници, които се представят за полицаи, разследващи измами.

От областната дирекция на МВР съобщиха, че при други два случая вчера жертви на престъпниците са станали 50-годишна жена от село Смирненски и 83-годишна русенка. Те предали на телефонните измамници съответно около 30 грама златни накити за близо 2000 лева, и 4800 лева.