Постоянен адрес за задържаните шестима каналджии поискаха от Спецпрокуратурата. В момента Специализираният наказателен съд решава дали да остави за постоянно в ареста хванатите за трафик на чужденци петима българи и афганистанец.

Искането на държавното обвинение е те да получат най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". Задържаните Митко Данев Стоянов, Станислав Славчев Щилиянов, Стефан Страхилов Велинов, Рашид Джан, Ради Атанасов Гарджев и Стамат Димов Господинов са обвинени в участие в организирана престъпна група, която се занимава с незаконно превеждане през границата на мигранти.

Припомняме, че преди два дни МВР и ДАНС се похвалиха, че при специализирана операция са разбили организирана група за трафик на чужденци. Групата е действала на територията на Бургас, Пазарджик, Благоевград и Перник.

Каналджиите са се занимавали с това да превеждат чужденци през територията на България – вкарвали са мигрантите през държавната граница, след което са ги извеждала към страни от Западна Европа. Те са „работили” през цялата 2015 година.

На 3 февруари бяха задържани седем души, сред които афганистанец по време на специализирана операция на МВР и ДАНС за разбиване на организирана група за трафик на чужденци.