Въоръжен грабеж е извършен в банков клон в Айтос. Това потвърдиха за News.bg от пресцентъра на МВР. Сигналът в полицията е постъпил малко след 12.20 часа.

Районът е отцепен. По разкази на местни един маскиран е нахлул в салона на банковия клон, но съучастниците му са го чакали отвън.

От полицията обясниха, че засега не е ясно колко пари са откраднати. По непотвърдени официално данни липсват между 10 и 40 000 лв.

Впоследствие от Областната дирекция на МВР-Бургас съобщиха, че се изземват записи от видеокамерите и се разпитват очевидци. Прави се ревизия на банковия клон, за да се установи каква е отмъкнатата сума.

Уточнява се, че двама мъже са извършили грабежа, като са възпроизвели изстрел. Те са били облечени с черни кожени дрехи и с каски на главите. Избягали са с мотор. Също по неофициална информация моторът е бил със софийска регистрация.

Въпреки че по време на обира е произведен изстрел, пострадали хора няма. Салонът е бил пълен с клиенти, а в помещението по-късно е открита една гилза.

В цялата Бургаска област има засилено полицейско присъствие. Патрули има на основни пътни артерии, като основно се проверяват мотори.

Обраният клон е на „УниКредит Булбанк". Това става ясно от съобщението им, изпратено до медиите. В него се посочва, че няма физически пострадали клиенти или служители при грабежа във филиал в Айтос.

Екип на банката съдейства за разкриване на престъплението.

От финансовата институция успокояват клиентите, че няма да понесат финансова загуба и уточняват, че откраднатата сума е незначителна.

Уточнява се още, че сигурността на клиентите и служителите е основен приоритет на банката.

 

Банковият клон се намира в центъра на града и един от най-посещаваните.

 

По първоначална информация обирджиите били трима. Те били въоръжени с автомати, пише "24 часа".

На мястото са пристигнали кметът на града и шефът на местната полиция.

Бандитите са взели всичките пари не само от касите, разбили са трезора, съобщава Флагман.Бг, позовавайки се на свой източник. Предполага се, че те са имали вътрешна информация. Двамата обирджии пълнили парите в чували и по джобовете си. Едри левови копюри били разпилени и в касовия салон.

Разследващите работят и по версия инсценировка. Проверява се дали обирът не е направен от вътрешен човек, за да се прикрият липси на пари в банковия трезор. Аргументите в тази посока били много - обир по обяд, занижена охрана, забавяне на подаване на сигнала.

Въпреки това основната версия все още остава обир, който е организиран от дълго време, без знанието на никой от банковия клон.

Припомняме, това не е първият обир на банка в Айтос. През май 2007 г. е обрана Търговска банка "Алианц България" в града. Отмъкнати са 20 000 лв., 10 000 евро и 7 000 долара. Кражбата е станала по времето, когато банката е била затворена.