Банков клон е обран в столичния ж.к. „Люлин 7”. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Сигналът за грабежа е постъпил в полицията към 18.30 часа. В банковия клон влезли двама души, които били въоръжени и маскирани. След като заплашили служителите, отмъкнали неустановена към момента сума пари.

От полицията поясняват, че при грабежа няма пострадали хора.

Българската национална телевизия съобщи, че общо в обира са участвали четирима души. В клона са влезли двама въоръжени, които са отмъкнали няколко чувалчета с пари, подготвени за транспортиране с инкасо, а други двама са ги чакали до входа на клона.

От охранителните камери е станало ясно, че обирът е бил извършен за 27 секунди. Камерите са записали физическите данни на двамата нападатели, влезли в банковия клон.

След обира четиримата се отправили пеша към вътрешността на квартала.

Служители на реда в момента извършват оглед. Грабителите се издирват.

бТВ съобщава, че обраният клон е на „Булбанк”. Той се намира в блок 752. По неофициална информация са откраднати около 100 000 лева.

Служители на банката, цитирани от БНР, разказват, че единият от обирджиите е бил въоръжен с пистолет. Те напръскали с нервно-паралитичен спрей част от служителите в офиса. След това взели няколко чувалчета с пари и избягали. Предполага се, че става дума за няколко хиляди лева.