Възстановиха движението по столичния бул. "Цариградско шосе" в 17:00 часа, съобщи bTV.

В продължение на 3 часа платното към "Младост" беше отцепено заради изтичане на газ на бензиностанция. Причината беше катастрофа на бензиностанция.

Кола се заби в колонка на бензиностанция на "Цариградско шосе"
Обновена

Кола се заби в колонка на бензиностанция на "Цариградско шосе"

Властите уверяват, че няма опасност от взрив

Движението в София бе блокирано, след като отцепиха ключовия булевард заради катастрофа на бензиностанция. Кола се е ударила в колонка за зареждане с газ, което е довело до изтичане на пропан-бутан.

На място има изпратени няколко екипа огнеборци. Няма пострадали при инцидента. Няма и опасност за хората в района.

Колата е ударила един кран, свързан с резервоар, в който има над 5 тона газ пропан-бутан. По думите на Красимир Димитров, директор на "Аварийна помощ и превенция" към Столична община имаше опасност от взрив.

"Беше нарушена херметичността на цистерна за пропан-бутан. Започва изтичане на газ. В тази връзка беше създадена необходимата организация от органите на пътна полиция и пожарна безопасност и Столична община за обезопасяване на района. Осигурево е небходимото замерване за риска от взрив от бензиностанцията вследствие на изпускането на газ. На този етап няма опасност за населението", каза Тошко Бързилов, началник на "Национален оперативен център" на ПБЗН.