Като голям гаф, определи главният прокурор Борис Велчев това, че делото срещу Валентин Димитров беше върнато.

Това не означава, че то не е подготвено добре, каза още прокурор номер едно в ефира на Нова Телевизия.

Връщането ще забави делото с няколко седмици, но няма да има никакви други последици.
Предстои корекция на обвинителния акт и повторното му внасяне в съда.

В никакъв случай не са допуснати случайни грешки, категоричен е Велчев.
Става въпрос за елементарни грешки и това е непростимо.

Валентин Димитров има отличен екип от адвокати и той по никакъв начин не може да бъде излъган, подчерта главният прокурор, но отказа да коментира ще има ли разпити на нови лица. Той заяви, че това е в компетенциите на разследващите органи.

На въпрос има ли нови факти и обстоятелства около Румен Овчаров и има ли открити банкови сметки, главният прокурор заяви, че си има прокурори, които се занимават с това.

„Аз самия не зная нищо", каза Велчев и подчерта, че главният прокурор трябва да внимава какво говори.

В скандала Овчаров - Александров никой от многото засегнати не е потърсил правата си, каза Велчев. В Софийски градски съд никой не е завел дело за клевета, заяви още прокурор номер едно.

На въпрос дали може да се прекрати дело, преди да е влязло в прокуратурата и има ли основание да се счита, че има неправомерни действия от страна на прокуратурата в делото срещу Бриго Аспарухов, главният прокурор разказа, че делото е било прекратено неправомерно. След събирането на нови данни то е върнато на Софийска Военна окръжна прокуратура. Около година по-късно Военна прокуратура пак го прекратява. На въпрос защо не предизвика проверка, Велчев отговори, че не може да се проверяват хилядите прекратени дела. ПОсвен това прокуратурата е затрупана със стотици дела, подчерта той.

Докато гражданите предпочитат да си платят, а не да отидат в прокуратурата и в полицията, няма да можем да се справим с корупцията, категоричен е Велчев.

На въпрос дали има намерение да се раздели с прокурора Божидар Джамбазов, Велчев категорично отхвърли такава възможност.
По думите му Джамбазов е много добър прокурор, много работи по делото на Валентин Димитров, но за съжаление това е много голямо дело.

Един прокурор в Софийска градска прокуратура работи по десетки дела, а прокурор от Софийска районна прокуратура - по стотици, подчерта Борис Велчев.