Варненският апелативен съд потвърди ареста на общинския съветник Веселин Данов, който е обвинен, че е ръководил престъпна група за склоняване на жени към проституция и пране на пари.

Срещу него е повдигнато обвинение и за изнудване, което е извършил заедно със сина си Христо Данов, съобщи БТВ.

Общинският съветник от Българската партия на справедливостта е в ареста от седем месеца. По делото бяха назначавани няколко съдебно-медицински експертизи.

Според последната съветникът има хронично заболяване и други здравни проблеми, но не се нуждае от спешно оперативно лечение. Това е единият от аргументите на съда Данов да бъде оставен в ареста.

Освен това, ако е на свобода, той може да се опита да въздейства върху важни свидетели или други обвиняеми по това дело.

По дознанието, по което се води разследването срещу Данов и сина му, са обвиняеми общо 24 души. Сред тях е и общинският съветник от ДПС Иван Славков.

Днес Апелативният съд потвърди мярката и на друг обвиняем по дознанието - Петър Петров. Той е обвинен за участие в престъпна група за склоняване на жени към проституция, за трафик на хора и пране на пари.

Според съда, ако е на свобода, Петров може да опита да се укрие. Определенията на Апелативния съд не подлежат на обжалване.