ВМРО искат от вътрешния министър да приложи цялата тежест на закона в случаи като този от снощи в Асеновград.

За разпореждане на проверка на случая в Асеновград, настоява в писмо до вътрешния министър, Карлос Контрера - общински съветник от ВМРО в София и член на Организационния съвет на партията.

Девет в ареста на Асеновград заради побоя

Девет в ареста на Асеновград заради побоя

Иззети са брадви, лопата и дървени тояги

В писмото към министър Радев, Контрера се възмущава, че са задържани само 8 души, което по негови думи е липса на твърдост от страна на служителите на реда.

Чужд пръст в Асеновград вижда "Евророма"

Чужд пръст в Асеновград вижда "Евророма"

От циганската партия се съмняват, че умишлено се създава напрежение

Циганският криминален контингент се е самозабравил и води съществувание над и въпреки държава и държавност, изтъква общинският съветник.Контрера пише, че не бива да се прави компромис в името на някакво уж мирно съществуване.

Засилено полицейско присъствие в Асеновград след снощния протест

Засилено полицейско присъствие в Асеновград след снощния протест

След агресията срещу деца...

Призив за ясен сигнал, че ще се използва и е задължително да се използва сила в такива ситуации, искат още от националистическата партия. В писмото към министъра се иска и ясна и едностранно изразена политическа подкрепа за служителите в МВР да прилагат сила в подобни случаи.

Припомняме, че на 26 юни 2017 г. възникна конфликт между две групи в района на язовир "40-те извора" край Асеновград - жители на ромския квартал и група деца спортуващи гребане. Разправията прераснала в масово сбиване на различни места - край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадалите са седем души.

Днес Асеновград осъмна със засилено полицейско присъствие след като снощи напрежението ескалира по време на протест срещу насилието, упражнено от жители на ромската махала върху децата, трениращи гребане.