Видеозапис от камера показва, че виновникът за тежката катастрофа на 24 декември, при която загинаха зам.-кметицата на Кричим Нурджан Ристемова и двете ѝ деца, е водачът на камиона. Това посочват пред "24 часа" източници, близки до воденото по случая разследване.

На записа се виждало, че камионът е навлязъл в насрещното платното, където се е движело БМВ-то, шофирано от съпруга на Ристемова - Ерол Шерифов. Тогава Шерифов направил маневра вляво, също в насрещното платно, за да избегне удар с камиона и с ограда на оризарна, намираща се вдясно на пътя. Тогава обаче камионът се върнал в своята лента и последвал челният удар.

Очаква се и автотехническата експертиза по случая, която да потвърди видяното на записа. До ден трябва да излязат и резултатите от пробира за алкохол и наркотици на двамата водачи.

Ден на траур в Кричим в памет на жертвите от катастрофата

Ден на траур в Кричим в памет на жертвите от катастрофата

Елхите в града днес ще бъдат угасени

Мъжът на Нурджан Ристемова продължава да е в критично състояние в университетската болница "Св. Георги" в Пловдив, където е настанен в клиниката по анестезиология и активно лечение. Той е в кома, с множество травми.
Другият шофьор е с фрактура на единия крак и също е в УМБАЛ "Св. Георги". Той е на 31 г. и е от Пловдив.

Стана ясно, че във фаталния ден Нурджан Ристемова, двете й деца и съпругът й се връщали от покупки от Пловдив. Хората в Кричим още са в шок от случилото се. Вчера, 26 декември, беше обявен за ден на траур в града.