хасан азисДелото за т. нар. "водно огледало" в Кърджали влезе в съда, съобщи БНР. Кметът на града Хасан Азис е обвинен в опит за измама при отчуждаването на имот в рамките на съоръжението. Първото заседание е насрочено на 11 май в Софийския Районен съд. Хасан Азис поиска публичен процес.

Според обвинението, градоначалникът се опитал да измами двама министри - на финансите и на регионалното развитие, като е поискал държавата да изплати на частна фирма имот в чертите на "водното огледало". Оценката на парцела, извършена от лицензиран оценител, е близо 10 пъти по-висока от реалната цена.

Хасан Азис определи обвинението като „политически театър в три действия". Първото е започнало през март миналата година с връчване на обвинителния акт. Според него, съдебният процес е насрочен сега, защото наближават местните избори.

Според Хасан Азис, с това дело управляващите наказват жителите на Кърджали.

Той заяви, че за имота не е платен нито един лев и той няма какво да крие. Поради тази причина Азис поиска процесът да бъде публичен и дори да се води в Кърджали. Кметът заяви, че очаква жителите на града да дойдат в съдебната зала и да го подкрепят.