Катастрофира автомобил на НСО, в който е пътувал военният министър Аню Ангелов.

При инцидента пострада 4 годишно дете.

Инцидентът стана изминалата вечер около 19,30 ч. на столичния булевард „България", близо до кръстовището при хипермакерт „Била" - между бул. "България и бул. "Тодор Каблешков".

Лек автомобил "Мерцедес" на Национална служба "Охрана" (НСО) се е ударил в Джип, управляван от бащата на пострадалото дете.

След прегледа в Правителствена болница е установено, че Аню Ангелов е само с охлузвания, след което е изписан.

Детето през нощта е останало в болницата под лекарско наблюдение, съобщиха от министерство на отбраната.

„Всички сме добре. Двама сме пострадали. Много по-важното е, че детето е добре", бе коментарът на военния министър Аню Ангелов.

Според „Труд" виновен за катастрофата е бил шофьорът на НСО, който е минал на червен сфетофар без да е включил сигнални светлини.

Часове след инцидента, пред Правителствена болница се събра почти цялото цивилно ръководство на военното министерство, за да се увери, че министърът не е пострадал сериозно.

„Видях...по-точно, усетих, от дясната ми страна, че идва кола и инстинктивно се предпазих с ръка от удара", спомня си военният министър Аню Ангелов. Министърът обаче не можа да обясни, дали неговият автомобил е преминал на червено.

След като излязат резултатите от огледа, от проверката, тогава ще говорим и за мерки. В момента шофьорът е сменен", каза шефът на НСО ген. Димитър Димитров, цитиран от „Дарик".

Пожелали анонимност източници от вътрешното ведомство заявиха за news.bg, че процедурата при подобни инциденти е спазена и за катастрофата са уведомени президента Георги Първанов, премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева.

През 2007 г. шофьор на НСО удари леко с кола майка с дете в количка, докато пресичали на пешеходна пътека в столичния квартал "Свобода".

През 2002 г. зъболекарката Евгения Алексиева и двете деца пострадаха в катастрофа след удар на тяхната "Хонда" с колата на тогавашния шеф на НСО ген. Димитър Владимиров.

Пак през 2002 г. шофьор на НСО помля със служебен "Хюндай" две таксита и рани трима души до столичния хотел "Принцес".

През 2001 г. шофьор на НСО уби на място жена на изхода на летище София.