Алексей Петров смята, че прокуратурата и полицията са се справили добре по разследването на покушението срещу него. "В последните години на съвременна България в тази област и на фона на толкова много поръчкови убийства и опити за убийства, смятам, че в този конкретен случай беше създадена необходимата мобилизация и се подходи отговорно. Стигна се наистина до резултати", коментира пред news.bg бившата барета.

Той бе в сградата на Спецсъда, където за днес е насрочено поредното заседание по делото, по което той е обвиняем за рекет и изнудвания.

По повод връщането на делото за разследването на атентата срещу Алексей Петров заради процесуални нарушения, той подчерта, че това е технически въпрос. Според него, публично и официално прокуратурата съобщи, че разполага с достатъчно доказателства за това, че тримата украински граждани са извършили покушението, а Роман Логвиненко е поръчител и в това няма съмнение.

По думите му, друг е въпроса как това е изготвено и какви са причините разследването да бъде върнато. Петров няма съмнение, че извършителите ще получат наказанията си. По политическите теми той коментира, че не смята, че така създалата се ситуация би имала някакъв негативен ефект върху сигурността.

Запитан към служебно правителство ли трябва да се върви, Алексей Петров лаконично изтъкна, че така казва конституцията.