Висшият съдебен съвет уволни следовател от Варна, причинил катастрофа в нетрезво състояние. Инцидентът стана на 29 март, при което бяха нанесени щети на три автомобила, съобщи БТВ.

Инспекторатът към ВСС представи на членовете данни за трима съдии от Софийския градски съд, които извършили нарушения по търговско дело. Съдиите Боян Балевски, Костадинка Недкова и Станислава Казакова бавели неоправдано дело, заведено по искова молба на "Дивисима" ООД срещу Министерството на регионалното развитие и благоустройството, управителя на София област и други две фирми.

Тримата съдии искали ищецът да внесе по няколко пъти държавна такса за гледане на образуваните три дела. Трите дела били спирани или оставяни без движение, но с определение на апелативния съд отново били подновявани.
Министърът на правосъдието Миглена Тачева предлага тримата съдии да бъдат наказани, тъй като жалбата от дружеството е адресирана до нея.

Председателят на Окръжния съд в Благоевград Румяна Бакалова и съдията от същия съд Росен Василев, както и следователя от Хасково Валентин Петров, са предложени за наказания заради неспазване на законови срокове по дела и разследвания.