Осем свидетели бяха разпитани в Окръжен съд в Благоевград по делото срещу Костадин Тасев, който е обвинен, че е насилвал малкия си син Сашко.

Припомняме, Костадин Тасев е обвинен, че в периода 30.04.2009 г.-15.02.2010 г. е блудствал с малолетното си дете, в резултат на което му е причинил тежка телесна повреда - разкъсвания в дълбочина на стената на дебелото черво и пикочния мехур, довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Според обвинителния акт, на този ден бащата Костадин е проникнал с пръст в ануса на сина си. Това е разкъсало в дълбочина стената на дебелото черво и пикочния мехур, което пък е довело до постоянно общо разстройство на здравето и опасност за живота на детето.

Искам да взема Сашко и да се грижа за него, но най-напред лекарите трябва да гарантират, че той е напълно здрав. Защото ако прокърви при мен, ще вземат да ме съдят, както племенника ми, заяви Иван Анталавичев, който е вуйчо на подсъдимия.

На днешното заседание бяха разпитани и съседите на Костадин, които разказаха, че не са забелязали нищо необичайно в дома на 35-годишния автомонтьор. "Детето плачеше като всички деца, но ни правеше впечатление, че често боледува и все е по болниците", обясни съседката Цветанка Младенова.

Съседите бяха единодушни, че Костадин Тасев е бил грижовен към семейството си.

На разпит бе подложена и д-р Пенка Янева от Университетска болница, която е лекуващ лекар на  4-годишния Александър. По думите й детето е приемано общо пет пъти за лечение в детското отделение по гастроентерология в Университетска болница.

"Детето пристигаше с изменена лигавица на аналния канал и зачервяване. Тези симптоми могат да се получат или от инфекция, или от механично увреждане", обясни Янева и допълни: „След лечение, Сашко е изписван в добро общо състояние, но след няколко дни родителите му отново се връщаха с детето, увито в кървави памперси."

След третото настаняване в отделението, д-р Янева се усъмнила, че с детето у дома става нещо нередно и сигнализирала Агенцията за закрила на детето в Сандански.

Експертката Елка Найденова, изготвила дактилоскопна експертиза на дамския душ, с който майката е измивала дупето на детето, поясни че по интимния душ няма следи от Костадин Тасев.