Председателят на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров се оплака от телефонен терор и подчерта, че никога не е казвал, че съобщенията му към 5 жени, за които разкри, са с интимен или сексуален характер.

Припомняме, признанието за комуникацията си той направи след скандала с изпратения до премиера Борисов SMS, който той на свой ред препрати на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Текстът на SMS-а гласеше: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записа с двете каки, не го приехме".

„На посочената дата - 14 януари, във времевия период от 9.30 до 12.30 часа съм изпращал текстови съобщения само на 5 жени. Никога не съм казвал, че тези съобщения имат интимен или сексуален характер”, категоричен беше Тодоров в сутрешния блок на БиТиВи.

По думите му част от есемесите били с домашно-битов характер, а останалите - поздравления за рожден ден.

В студиото той показа и мобилния телефон, който използва, който не е смартфон. Аргументът му за това беше, че е по-консервативен. „Ползвам айпад, за да си върша работа в интернет”, поясни той, като призна, че по принцип пише съобщения на латиница.

Тодоров беше категоричен обаче, че не той е изпратил SMS-а, който стигна до Борисов.

„Премиера Бойко Борисов за последно съм го виждал през 2004 г. на живо и преди десетина дни на ВСС. Нямам неговия телефон, не осъществявам никаква комуникация с него”, подчерта той.

Не съм съгласен с ваденето на тези разпечатки и показването им навсякъде, каза още Тодоров.

„Колкото и да сме публични фигури, имаме право на лично пространство”, допълни той, като изтъкна, че в комуникацията си има неща от строго личен характер, които не би искал да стават публично достояние.

Тодоров обяви, че е подложен на телефонен терор, като по думите му от миналата седмица „буден гражданин във Фейсбук, който си е сложил бившия правосъден министър за профилна снимка”, е дал мобилния му номер и е призовал „други будни граждани, умни и красиви”, да му пишат.

Получавам обидни, вулгарни, нецензурни съобщения, някои с много заплашителен характер, разкри Тодоров. Той допълни, че ще преценя дали да подаде сигнал за този тормоз.