В момента се пречи на делото за убийството на Надежда Георгиева.

Това заявиха близки на ямболската адвокатка по повод на започналите отново коментари за убийствата на Надежда и прокурора Колев около посещението на германския журналист Юрген Рот и неговете „разкрития".

Близките на Георгиева заявяват, че не са упълномощавали никого да прави изявления и да коментира случая.

В същото време Дойче веле разкри, че Рот се бил объркал, цитирайки вътрешния министър Цветанов, че ексглавният прокурор Филчев е заподозрян за двете убийства.

Думите на Рот - "Той (Цветанов, бел.ред.) например ми разказа, че убийството на прокурора (Николай) Колев е било поръчано от тогавашния главен прокурор (Никола) Филчев, а (Алексей) Петров и неговите хора са изпълнили поръчката."

Дойче веле публикува точните думи на вътрешния министър от запис на разговора между Рот и Цветанов:

"Имаше едно убийство, което беше много знаково в България - на прокурора Колев. За това убийство можете да се срещнете със съпругата на прокурора. Тя (съпругата) говори за умопромрачителни неща - за това, че поръчката идва от Филчев, а Алексей Петров и служители на баретите изпълняват поръчката. Има и едно убийство на една ямболска адвокатка. Всички говорят, че убиецът, т.е. поръчителят на убийството е същият..."

Попитан за явното разминаване, Рот отговаря - "Не, очевидно е станало недоразумение. Министърът се позова на Едвин Сугарев и на вдовицата на убития прокурор. Но аз останах с впечатлението, че той смята за достоверни тези показания и че всичко това ще бъде част от разследването на случая."