При незабавна реакция на полицията бяха задържани двама крадци при опит да източат пари от банкомат. Служителите на Пето РПУ предотвратиха кражба на 57 000 лева, информират от пресцентъра на МВР.

В резултат на незабавната реакция и професионалните действия на полицията, в столицата бе предотвратенакрупна кражба от банкомат. В края на миналата седмица, на тел.166 диспечер на столична банка съобщава, че няма връзка с банкомат в ж.к. "Сухата река", поставен в магазин в един от блоковете в комплекса.

Незабавно на място е изпратен автопатрул. Близо до банкомата полицаите забелязват двама, които побягват в посока парк "Герена". След кратко преследване служителите на реда задържат 29-годишния И. И., с прякор "Малкия Куман" и 46-годишния Я. П., с прякор "Златния".

И двамата са регистрирани за кражби. При извършения обиск у тях са намерени две радио устройства "уоки-токи" и ключове за "Фолксваген" с дистанционно. Колата на крадците е намерена паркирана зад блока с банкомата.

При извършения оглед в автомобила са намерени преносим оксижен тип "резак", ръкавици, горелка с две бутилки и маркучи, 33 заготовки на ключове за секретни брави, два ключа за ъглошлайф, фенер и отвертка. При последвалия оглед на банкомата е установено, че няма поражения по него, не е прониквано и в магазина.

Във входа на същия блок, обаче металната решетка, водеща към мазетата е срязана, бравата на вратата след решетката е разбита и е изкъртенавратата на телефонното табло, като е прерязан телефонният кабел, обслужващ абонатите в сградата и банкомата.

По случая в Пето РПУ е образувано дознание. Материалите са докладвани в СРП.  Двамата са задържани за 24 часа. Криминалистите продължават работа по случая, както и изясняването на други престъпления, извършени от "Малкия Куман" и "Златния".